۱۳۹۴ اسفند ۲۵, سه‌شنبه

تلاش آمریکا در شورای امنیت برای تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران



آمریکا می‌گوید به رغم مخالفت‌های روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تلاش‌ برای تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران ادامه می‌دهد. آزمایش‌های موشکی تهران در هفته گذشته انتقادات زیادی را به همراه داشته است.

سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه (۱۴ مارس/۲۴ اسفند) در جمع خبرنگاران از احتمال تصویب تحریم‌های تازه علیه ایران در پی آزمایش‌های اخیر موشکی تهران سخن گفت. به گفته جاش ارنست اعمال تحریم‌های تازه از سوی جامعه جهانی یا تنها از سوی آمریکا می‌تواند بخشی از پاسخ ممکن به آزمایش‌های موشکی ایران باشد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز روز دوشنبه از ادامه تلاش‌ها در شورای امنیت سازمان ملل برای رسیدگی به آزمایش‌های موشکی اخیر ایران خبر داد. به گزارش رویترز، سامانتا پاور، پس از نشست ۱۵ عضو شورای امنیت در پشت درهای بسته که به درخواست واشنگتن تشکیل شده بود، و بی‌نتیجه پایان یافت، آزمایش‌های موشکی ایران را "در خور واکنش شورای امنیت" دانست. خانم پاور البته با اشاره به مخالفت‌های روسیه تاکید کرد: ‌«ما در شورای امنیت تسلیم نخواهیم شد.»
روسیه پیش‌تر مخالفت خود را با تصویب هرگونه تحریم جدیدی علیه تهران بر سر آزمایش‌های موشکی آن اعلام کرده بود.
موگرینی: آزمایش‌ها نقض توافق اتمی نیست
در همین حال فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت که آزمایش‌های اخیر موشکی ایران نقض توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران نیست و اتحادیه اروپا در نظر ندارد تحریم جدیدی علیه ایران اعمال کند. او گفت: «در صورتی که قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد نقض شده است، این موضوع باید در نهادهای مناسب در سازمان ملل، و نه ضرورتا در شورای وزرای خارجه اتحادیه اروپا، بررسی شود.»
بیشتر بخوانید: ظریف: ایران نباید به خاطر آزمایش موشکی تحریم شود
موگرینی با این‌همه هشدار داد که آزمایش‌های موشکی هفته گذشته تهران می‌تواند به افزایش تنش‌ها در منطقه بیانجامد. موگرینی در همین حال اعلام کرد که بار دیگر قصد سفر به ایران را دارد و این سفر روز ۱۶ آوریل (۲۸ فروردین ۹۵) انجام خواهد شد. اتحادیه اروپا به نمایندگی فدریکا موگرینی در تابستان سال گذشته نقش برجسته‌ای در تحقق توافق هسته‌ای غرب با ایران ایفا کرد.
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران ایران، روز چهارشنبه (۱۹ اسفند/ ۹ مارس) از رزمایش موشکی سپاه پاسداران با نام "اقتدار ولایت" خبر داده بود. یک روز پیش از آن نیز سپاه پاسداران چند موشک بالستیک را آزمایش کرده بود. ایران می‌گوید که آزمایش‌های موشکی بخشی از توان دفاعی ایران است و ناقض قطعنامه شورای امنیت نیست.
فرانسه نیز یکی دیگر از قدرت‌های جهانی است که نسبت به احتمال تحریم‌های تازه علیه ایران هشدار داده است.

به گزارش رادیو زمانه ظریف گفته: آزمایش موشکی حق ماست
محمدجواد ظریف در سفر خود به زلاند نو در گفت‌وگویی با رادیوی این کشور از آزمایش‌های موشکی اخیر سپاه پاسداران دفاع کرد و گزارش حقوق بشری احمد شهید را «سیاسی» خواند.
به‌گزارش سایت رادیو نیوزلند (RNZ) محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران امروز دوشنبه ۱۴ مارس / ۲۴ اسفند در گفت‌وگو با این رادیو آزمایش‌های موشکی اخیر نیروی هوافضای سپاه پاسداران را که با واکنش‌های منفی آمریکا و کشورهای غربی روبه‌رو شد در چارچوب برنامه دفاعی جمهوری اسلامی خواند و آن را ناقض قطعنامه شورای امنیت ندانست.
ظریف گفت: «برنامه موشکی یکی از نمونه‌های توان دفاعی است که ما به آن نیاز داریم.»
او افزود این آزمایش‌ها قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض نکرده‌اند و بنابراین جمهوری اسلامی نباید به خاطر این فعالیت‌ها تحریم شود.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، چهارشنبه ۱۹ اسفند، در رزمایش «اقتدار ولایت» دو موشک بالستیک «قدر- اچ» و «قدر ـ اف» را آزمایش کرد. یک روز پیش از آن نیز دست به آزمایش موشک دوربُرد و بالستیک «قیام» زد.
موشک‌های بالستیک قابلیت حمل سلاح هسته‌ای را دارند و همین موضوع نگرانی کشورهای غربی را برانگیخته است. بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نیز تحریم‌های مربوط به برنامه موشکی ایران را برای هشت سال ادامه خواهد داشت.
محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با رادیو زلاند نو گفته است که این موشک‌ها به تسلیحات هسته‌ای ربطی ندارند.
او بر این موضوع تأکید کرد که ایران «در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه تنها بخش ناچیزی را صرف توان دفاعی خود می‌کند» و قصد تجاوز به کشوری ندارد.
این در حالی است که بر روی موشک‌های شلیک‌شده توسط سپاه پاسداران شعار «اسرائیل باید از صحنه روزگار محو شود» به زبان عبری و فارسی نقش بسته بود.
وزیر امور خارجه ایران در مورد مسائل حقوق بشری در این کشور همچون سخنان بهمن‌ماه خود در پارلمان اروپا از آن‌چه «دموکراسی پرجنب‌وجوش ایران در منطقه» نامید دفاع کرد و گفت: «ایران به این افتخار می‌کند که شاهد تغییرات در دولت از طریق دموکراتیک است.»
بیشتر بخوانید: دفاع ظریف در پارلمان اروپا از وضعیت حقوق بشر در ایران
ظریف افزود که در ایران «تمامی منصب‌ها از طریق انتخابات تعیین می‌شوند، نه از راه‌های غیر از آن».
او درباره سخنان اخیر احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، گفت: «ایران تنها کشور منطقه است که تحقیقات حقوق بشر در آن انجام می‌شود. ولی این تحقیقات با انگیزه‌های سیاسی انجام می‌شوند و حقوق بشری نیستند.»
احمد شهید روز پنج‌شنبه ۱۰ مارس / ۲۰ اسفند در ژنو بار دیگر از حکومت ایران به دلیل افزایش چشمگیر اعدام‌ها در سال گذشته میلادی انتقاد کرد. او همچنین از عدم وجود امکان برای برگزاری تجمعات مخالفان و دسترسی نداشتن متهمان به دادرسی عادلانه و اعتراف تحت فشار و بی‌توجهی به حقوق اقلیت‌ها ابراز نگرانی کرد.
بیشتر بخوانید: احمد شهید: اعدام نوجوانان و فشار بر جامعه بهاییان را متوقف کنید
محمدجواد ظریف در این‌باره گفت: «ما علاقمند به یک گفت‌وگوی واقعی در مورد حقوق بشر هستیم و نه گفت‌گویی سالوسانه.»
نیوزیلند از واردکنندگان نفت و محصولات پتروشیمی ایران بوده است و پس از لغو تحریم‌ها جمهوری اسلامی می‌خواهد روابط خود را با این کشور در زمینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری گسترش دهد. سفر وزیر امور خارجه ایران به زلاندنو در همین چارچوب انجام شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر