۱۳۹۵ فروردین ۲۶, پنجشنبه

گزارش سالانه آمریکا:‌ 33 مورد اعدام در ملاء عام، ادامه ي نقض فاحش و سیستماتیک حقوق‌بشر در ایران و...



دولت آمریکا گزارش سالانه خود از اوضاع حقوق بشر در سراسر جهان از جمله ایران را منتشر کرده است.
گزارش وزارت امور خارجه آمریکا جمهوری اسلامی ایران را در کنار حکومت‌های نظیر کره شمالی، کوبا، تاجیکستان و چین یک

حکومت استبدادی توصیف می کند که به طور گسترده حقوق بشر و آزادی‌های اساسی مردم را نقض می‌کند.
بنا بر این گزارش، در سال میلادی گذشته اعدام‌های «خودسرانه» در ایران ادامه داشته و حداقل ۹۶۴ نفر در این کشور اعدام شده‌اند که ۳۳ مورد آن در ملا عام بوده است.
حکومت ایران همچنین به توسل به شکنجه و برخورد خشن با زندانیان سیاسی و مخالفان متهم شده است.
نقض فاحش و سیستماتیک حقوق‌بشر در ایران
وزارت خارجه آمریکا در بخشی از این گزارش که به ایران اختصاص دارد به نقض فاحش و سیستماتیک حقوق‌بشر در ایران از جمله افزایش اعدامها به‌ویژه اعدام نوجوانان پرداخته است.

نقض آزادیهای مدنی شامل آزادی تجمعات، انجمنها، مذهب و مطبوعات از جمله موارد نقض حقوق‌بشر است که در گزارش وزارت‌خارجه آمریکا مورد توجه قرار گرفته است. در این گزارش تأکید شده است: در ایران، دولت یا مأموران آن مرتکب قتلهای خودسرانه یا غیرقانونی شده‌اند. دولت طی سال 2015، 964نفر را اعدام کرده است که بسیاری از محاکمات از اصول پایه‌یی روندهای حقوقی و قضایی برخوردار نبوده‌اند. دست کم 33نفر از این اعدامها به‌صورت علنی انجام شده است. در میان اعدام شدگان 4نوجوان دیده می‌شود که هنگام ارتکاب جرم انتسابی زیر 18سال بوده‌اند. بر اساس گزارش سازمانهای مدنی تعداد اعدامها بسیار بیش از این آمار است.

گزارش وزارت‌خارجه آمریکا به تأثیر ساختار ولایت مطلقه فقیه در نقض سیستماتیک حقوق‌بشر در ایران پرداخته و نوشته است:
رژیم ایران یک حکومت مذهبی با نظام سیاسی مبتنی بر ” ولایت فقیه ”... می‌باشد. رهبر این رژیم نفوذ مهمی بر شاخه‌های قانونگذاری و اجرایی دولت دارد و دارای اختیارات قانونی برای کنترل قوه قضاییه، رسانه‌های دولتی و نیروهای مسلح است

رهبر این رژیم هم‌چنین غیرمستقیم نیروهای امنیت داخلی و سایر نهادهای کلیدی دیگر را کنترل می‌کند.

گزارش تازه دولت آمریکا به نحوه برخورد مقامات قضایی ایران با آتنا فرقدانی کارتونیست زندانی نیز اشاره می‌کند که بنا بر گزارش سازمان عفو بین الملل در سال گذشته مجبور به انجام «آزمایش بکارت» شده بود.
خانم فرقدانی می‌گوید که به خاطر «دست دادن» با وکیلش به «رابطه نامشروع» متهم شده و این سازمان اتهام او را نمونه دیگری از خشونت علیه زنان در ایران می‌داند.
در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا تخمین زده شده است که حدود یک هزار زندانی سیاسی-عقیدتی در ایران باشند.
این در حالیست که جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران پیش‌تر در مصاحبه‌ای با شبکه پی بی‌اس آمریکا اعلام کرده بود که در ایران کسی به خاطر مسائل عقایدش زندانی نمی‌شود.
در این گزارش همچنین به ادامه حبس خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، رهبران اعتراضات خرداد ۱۳۸۸ اشاره شده است که بنا بر گزارش‌ها به خدمات درمانی کافی و به موقع دسترسی نداشته‌اند.
این چهلمین مرتبه است که وزارت خارجه آمریکا گزارش ویژه‌ای درباره اوضاع حقوق بشر در جهان منتشر می‌کند. انتشار این گزارش بر اساس دستور کنگره لازم الاجراست و یک نسخه آن رسما به مجالس نمایندگان و سنا ارائه می‌شود.
گزارش حقوق بشری دولت آمریکا همچنین از محدودیت‌های اینترنتی در ایران انتقاد کرده و یادآور شده‌اند درحالی که سایت اجتماعی توئیتر در ایران ممنوع است حساب‌های کاربری توئی‌تر برای آیت الله علی خامنه‌ای و نیز حسن روحانی فعالیت می‌کنند.
در گزارش مذکور همچنین به ادامه زندان فعالان مدنی و مدافعان حقوق بشر از جمله عبدالفتاح سلطانی اشاره شده است.
مقامات آمریکایی همچنین می‌گویند که حکومت ایران اقلیت‌های قومی از جمله بلوچ‌ها، کرد‌ها، آذری ها و اعراب را به طور «غیرمتناسب» هدف آزار و اذیت و تبعیض قرار می‌دهد.
جان کری، امور وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در حین انتشار گزارش در واشنگتن گفت که در سال ۲۰۱۵ میلادی، گروه‌های اسلامگرای تندروی نظیر داعش، طالبان، الشباب و بوکو حرام دست به جنایات هولناک و نقض جدی حقوق بشر زده‌اند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر